Rahjan saaristosta puretaan kevään aikana muutamia tulipaikkoja. Jäljelle jääviä puolestaan kunnostetaan.
Poistuvia rakenteita ovat Alajoenkarin tulipaikka, Pitkän tulipaikka sekä Putkikarin eteläisempi tulipaikka. Saaristoon jää edelleen retkeilijöiden käyttöön viisi tulipaikkaa ja kaksi autiotupaa. Kaksi tulipaikoista sijaitsee autiotupien yhteydessä.
-Alue on pieni ja käyttäjämäärä suhteellisen vähäinen. Nämä seikat huomioiden saaristoon jää edelleen hyvä palveluvarustus, toteaa puistonjohtaja Jouni Kosonen Metsähallituksen Luontopalveluista.
Purkutyöt tehdään kevättalven aikana. Maisemointi jää avovesikauteen. Työt ovat linjassa myös Metsähallituksen valtakunnallisen tilanteen kanssa.
-Karsimme mittavasta retkeilyinfrastamme vähän käytettyjä kohteita ja näin voimme keskittää voimavaroja olemassa olevien rakenteiden hyvään kunnossapitoon. Myös Rahjassa korjaamme jäljelle jääviä tulipaikkoja.
Perämeren keskiosissa sijaitseva Rahjan saaristo on matalaa sisäsaaristoa, jonne ei isommilla veneillä pääse. Se nousee maankohoamisen myötä hiljalleen merestä ja moni sen luonnopiirteistä johtuu maankohoamisesta. Alue palvelee ennen kaikkea Rahjan ja Kalajoen alueen paikallisia veneilijöitä ja melojia sekä matkailuyrittäjiä.
Rahjan Saaristo Luontoon-fi-verkkosivustolla
Lähde: Metsähallitus